SATTVA Duinkerken 62, 3771CZ, Barneveld +31 (0)6 - 54 94 5208 info@sattvapraktijk.nl https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png
SATTVA
Een unieke methode om de specifieke geneeskrachtige werking van 3 verschillende bloesems vast te leggen in een oplossing van water en alcohol.

Bachremedies

Ontstaan van Bachremedies

De Bach-bloesemtherapie is ontwikkeld door Edward Bach, geboren in Moseley bij Birmingham, Engeland (1886-1939). Edward Bach studeerde af als arts, bacterioloog en patholoog-anatoom en op grond van uitgebreid onderzoek kwam hij tot inzicht dat de oorzaak van ziekte niet zozeer op lichamelijk niveau maar eerder in een disharmonie in de psyche moet worden gezocht. Mensen hebben in toenemende mate met negatieve stemmingen te maken zoals angst, onzekerheid, verdriet, stress, concentratiegebrek, eenzaamheid etc. Hij ontdekte en ontwikkelde een unieke methode om de specifieke geneeskrachtige werking van 3 verschillende bloesems vast te leggen in een oplossing van water en alcohol. Dit proces is enigszins te vergelijken met de vervaardiging van hoge potenties in de homeopathie. Hij ontwierp 7 groepen, waaronder hij de 38 verschillende negatieve stemmingen en gemoedstoestanden rangschikte, voor elk vond hij een passende remedie.

 

Wat zijn Bachbloesemremedies?

Een Bachremedie werkt direct op de geest en brengt op deze manier een harmonie en een evenwicht van de persoonlijkheid tot stand. De remedies zijn bijna allemaal bereid uit de bloesems van in het wild groeiende planten, bloemen en struiken. De enige niet uit bloesem bereide remedie is Rock Water, deze wordt geprepareerd met bronwater uit een natuurlijke bron. Ze corrigeren negatieve emoties tot positieve gemoedsstemmingen. Het innemen geschiedt d.m.v. enkele druppels en de inname mag zo vaak als nodig is of als je gevoel aangeeft. De remedies kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en belemmeren de werking van andere geneesmiddelen niet. Kortom, ze bieden kinderen, volwassenen en dieren maximale ondersteuning voor het welzijn van lichaam en geest. Bachremedies zijn geen medicijn.