Sattva Duinkerken 62, 3771CZ, Barneveld +31 (0)6 - 54 94 5208 info@sattvapraktijk.nl https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png
Sattva
Voorkom de mogelijkheid dat men homeopathie gaat verbieden. Word lid van de Koninklijke Vereniging Homeopathie!
2018-03-06 10:09:13 Sattva https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png www.sattvapraktijk.nl

Homeopathie in Europa onder druk

woensdag 4 oktober 2017
Homeopathie in Europa onder druk

Homeopathie in Europa onder druk
Vereniging Homeopathie gaat de kwestie aankaarten

U heeft de afgelopen dagen ongetwijfeld de nieuwsberichten gevolgd. Verontrustende uitspraken vanuit de wetenschapsraad van de EU, waardoor de homeopathie in Europa en dus ook in Nederland verder onder druk dreigt te komen.
'Het moet maar eens afgelopen zijn met het gedogen van de homeopathie in de gezondheidszorg', zo stelt de wetenschapsraad van de EU.
'Homeopathische middelen moeten net zo worden behandeld als alle andere geneesmiddelen, en geen voorkeursbehandeling meer krijgen. Er is immers geen enkel bewijs dat de middelen werken 'tegen welke bekende ziekte ook', en dus mogen ze op geen enkele manier die indruk wekken'. Dat schrijft de koepel van de Europese wetenschapsacademies EASAC in een advies aan de Europese Commissie.

Lees hier het artikel in de Volkskrant

De Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland gaat deze kwestie samen met andere partijen op Europees niveau aankaarten om de belangen van de homeopathiegebruikers te verdedigen. Het advies van de wetenschapsraad is eenzijdig en doet geen recht aan de wetenschappelijke onderzoeken met een positief resultaat en aan het feit dat vele miljoenen Nederlanders homeopathie naar volle tevredenheid gebruiken. Een bezoek aan een alternatief genezer wordt volgens het CBS beter gewaardeerd dan een bezoek aan een regulier arts. Patiënten hebben het recht om eigen keuzes te maken. Het is niet aan de EASAC om ze deze keuzevrijheid te ontnemen.

Dit is hét moment om lid te worden van de Vereniging Homeopathie. Help je mee homeopathie toegankelijk te houden? Word lid en steun ons. Hoe meer leden, hoe krachtiger onze stem!

Word lid van de Vereniging Homeopathie!

Met een lidmaatschap steun je het werk van de Vereniging Homeopathie. Dat is nu harder nodig dan ooit, omdat door regelgeving steeds minder over homeopathie geschreven mag worden en er hierdoor steeds meer homeopathische middelen uit de winkels verdwijnen.

Dankzij je bijdrage kunnen wij:

  • informatie verstrekken over homeopathie
  • publiekscampagnes voeren
  • in overleg treden met overheid en verzekeraars
  • investeren in wetenschappelijk onderzoek

en heel veel andere acties inzetten om te bewerkstelligen dat de homeopathie een volwaardige positie in het Nederlandse zorgstelsel krijgt.
Het lidmaatschap van de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland bedraagt € 39,95 per kalenderjaar en is tot wederopzegging.
Ga naar de website van Vereniging Homeopathie. Indien je nu lid wordt tot 1 januari 2019, ben je de laatste maanden van 2017 gratis lid!