Sattva Duinkerken 62, 3771CZ, Barneveld +31 (0)6 - 54 94 5208 info@sattvapraktijk.nl https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png
Sattva
Heerlijk ontspannende stoelmassages tijdens de Dag voor de Mantelzorgers in Scherpenzeel
2017-11-14 13:06:57 Sattva https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png www.sattvapraktijk.nl

Mantelzorgdag 2017 in Scherpenzeel

zaterdag 11 november 2017
Mantelzorgdag 2017 in Scherpenzeel

Dag van de Mantelzorg 10 november 2017

in De Breehoek in Scherpenzeel

 

Afgelopen vrijdag was ik aanwezig met de stoelmassage op de Dag voor de Mantelzorgers in Scherpenzeel. Op de jaarlijkse 'Dag van de Mantelzorg' staan de mantelzorgers centraal. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Kenmerkend is de reeds bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is.

 

Ik vond het belangrijk hieraan een bijdrage te leveren om deze mensen even te verwennen met een heerlijke ontspannen massage voor nek, schouders, rug en armen. De reacties waren veelbetekenend; velen merkten een duidelijk verschil en zelfs waren er enkele reacties dat zij zich zo konden ontspannen dat ze bijna in slaap vielen.

 

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. We zien hoe ze zorgen voor hun naaste en geen contact hebben met andere mantelzorgers. Op deze 10de november werden mantelzorgers op meer dan 200 plaatsen in Nederland feestelijk bij elkaar gebracht en werd er waardering uitgesproken voor hun bijzondere werk.

 

Dit jaar was er weer een verwenochtend aan in de Breehoek in Scherpenzeel. Mantelzorgers konden genieten van een gezichtsbehandeling of een stoelmassage, en creatief bezig gaan met bloemen of verf, maar ook actief gaan darten en een weerbaarheidsles volgen. Van alles wat en afsluitend krijgen de mantelzorgers een uitgebreide lunch aangeboden.

 

Wilt u mij inhuren voor een vrijwillige bijdrage voor dergelijke activiteiten? Graag! Ik vind het belangrijk een bijdrage leveren om onze samenlevin