Sattva Duinkerken 62, 3771CZ, Barneveld +31 (0)6 - 54 94 5208 info@sattvapraktijk.nl https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png
Sattva
1. Less is more 2. Take a break 3. Kies voor gezonde snacks/maaltijden 4. Drink tussendoor meer water of thee 5. Bovenal geniet!
2018-01-30 12:53:08 Sattva https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png www.sattvapraktijk.nl

5 tips voor gezellige en gezonde feestdagen

zondag 3 december 2017
5 tips voor gezellige en gezonde feestdagen

5 tips voor gezellige en gezonde feestdagen!

De feestdagen staan weer voor de deur. Alhoewel dit een tijd zou moeten zijn om lekker te genieten en te ontspannen, is dit voor velen juist een tijd waarin van alles móet.  Je wilt het voor iedereen gezellig maken, maar in hoeverre voel jij je hier happy bij? Hoe beleef  je deze tijd zodat jij het ook naar je zin hebt? Hoe kan je genieten ondanks alle drukte en hectiek? En baal jij ook achteraf weer dat je teveel gegeten hebt?

1. Less is more
Een beetje minder hooi op je vork nemen, zorgt dat je zelf ook meer kunt genieten van de feestdagen. Wat minder (dure) cadeau’s, maar met zorg gekocht zijn meer waard dan de laatste gadget. Je kunt i.p.v. tot het laatste moment nog te shoppen voor de mooiste outfit, ook dat leuke jurkje of pantalon nog eens aantrekken van dat vorige feestje.

2. Take a break 
Zorg dat je niet alle dagen bezet bent maar tussendoor ook even een pauzemomentje voor jezelf hebt. Maak een wandelingetje in de frisse buitenlucht om letterlijk even op adem te komen. Of een boek lezen op de bank zodat je even kunt ontsnappen aan de drukte.

3. Kies voor gezonde snacks/maaltijden 
Plan tijdig wat je wilt eten. Op internet zijn allerlei sites te vinden voor gezonde snacks/maaltijden, die niet vreselijk ingewikkeld zijn en snel klaar zijn. Je kunt hier dan ook meer van genieten omdat je weet dat je hier niet meteen kilo’s van aan komt. Af en toe een maaltijd overslaan, bv. een brunch i.p.v. een ontbijt en een lunch, helpt ook de calorieën te verminderen.

4. Drink tussendoor meer water of thee 
Hierdoor heb je ook sneller een verzadigd gevoel en blijf je op gewicht. Natuurlijk kan je ’s avonds een heerlijk wijntje nemen. Als je deze momenten wat beperkt, kan je er ook meer van genieten.

5. Bovenal geniet! 
Het gaat er natuurlijk om dat je deze feestdagen vooral geniet van het gezelschap met anderen. Voel je niet schuldig aIs het je niet gelukt is jezelf aan je afspraken te houden. Heb je toch een glaasje teveel genomen of toch teveel gegeten, neem je dan voor daarna extra te sporten en weer wat meer op je voeding te letten. Met een extra work-out breng je jezelf weer in shape. Ga vooral met goede moed het nieuwe jaar in!