Sattva Duinkerken 62, 3771CZ, Barneveld +31 (0)6 - 54 94 5208 info@sattvapraktijk.nl https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png
Sattva
Eigenschappen van de Hond zijn trouw verdraagzaam, loyaal, open, grootmoedig, direct, opmerkzaam, ijverig, zorgzaam, beschermend.
2018-02-06 11:42:48 Sattva https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png www.sattvapraktijk.nl

2018 Het jaar van de Hond

donderdag 4 januari 2018
2018 Het jaar van de Hond

Ten eerste wens ik iedereen natuurlijk een gezond en gelukkig 2018!

Lees wat volgens de Chinese astrologie 2018 zal brengen. Volgens de Chinese astrologie is 2018 het jaar van de Hond. Om precies te zijn duurt deze van 16 februari t/m 4 februari 2019.

Eigenschappen van de Hond zijn trouw verdraagzaam, loyaal, open, grootmoedig, direct, opmerkzaam, ijverig, zorgzaam, beschermend. Dit Chinese sterrenbeeld staat voor eerlijke, betrouwbare en vriendschappelijke mensen. Het zijn diplomatieke persoonlijkheden, scherp en intelligent. Daarbij kunnen ze streberig en veeleisend zijn, vooral ten opzichte van zichzelf.

Bij onrecht kan de Hond defensief en veeleisend reageren en hij zal zijn idealen als vrijheid en tolerantie verdedigen. Dan kan de Hond cynisch en pessimistisch reageren.

Economie

In dit opzicht zal er gestreefd worden naar harmonie en samenwerking, men zal de krachten gaan bundelen. De mens komt weer centraal te staan i.p.v. het grote geld. Er zullen nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden in de technologie. De economie ziet er gunstig uit want er is genoeg werk maar wel is het lastig om het juiste personeel te vinden. Op het gebied van carrière zal het noodzakelijk zijn om drastische veranderingen door te voeren. Het zal noodzakelijk zijn dat mensen zich omscholen zodat men de juiste kennis bezit voor nieuwe functies. Het zal voor velen een vruchtbaar jaar zijn als men de uitdaging aan gaat en de sprong in het diepe waagt.

Idealen zullen een grote rol spelen en men zal in staat zijn zijn dromen te verwezenlijken. De Hond is betrouwbaar maar daardoor ook nogal conservatief. Er zullen daarom vooral normen en waarden worden uitgedragen die nogal terughoudend zijn.

Er zal meer sprake zijn van stabiliteit en rust. 2018 is ook een goed jaar om te investeren en een gokje te wagen op financieel gebied.

Persoonlijke ontwikkeling

Er zal een balans zijn tussen werk en ontspanning. Spiritualiteit speelt een grote rol. Het zelfvertrouwen zal groeien. Verder zullen ook de relaties met anderen versterkt worden. Adviezen van anderen kunnen je echter belemmeren in je zelfontplooiing en onnodige onrust veroorzaken. Volg je hart en luister naar je eigen gevoel.

Liefde

Er zal sprake zijn van hechte vriendschappen en sterke liefdesrelaties. Relaties verdiepen zich en men is meer gericht op intimiteit. Vriendschappen kunnen uitgroeien tot liefdes relaties. Men kan beschermend zijn ten opzichte van elkaar, maar wees waakzaam tegen bezitterigheid.

Gezondheid

Over het algemeen staat dit jaar voor een goede gezondheid en voelt men zich gelukkig. Activiteiten als sporten versterken de weerstand tegen de jaarlijks terugkerende ziektes, zoals verkoudheid en griep. Daarnaast is het belangrijk voldoende rust te nemen, maar over het algemeen voelt men zich minder gestrest en gespannen. 

Reguliere en complementaire geneeswijzen zullen elkaar ook steeds meer gaan vinden. Uiteindelijk is iedereen hierbij gebaat en ook hier geldt dat de kosten voor de gezondheidszorg naar beneden kunnen worden gebracht.