Sattva Duinkerken 62, 3771CZ, Barneveld +31 (0)6 - 54 94 5208 info@sattvapraktijk.nl https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png
Sattva
Er is reeds 6 weken een griepepidemie en het aantal patienten dat met griep de huisarts bezocht in de derde week van 2018 was weer groter dan in de voorgaande weken.
2018-02-06 11:40:08 Sattva https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png www.sattvapraktijk.nl

Griepepidemie

donderdag 1 februari 2018
Griepepidemie

Griepepidemie

Er is reeds zes weken een griepepidemie in Nederland en het aantal patiënten dat met griep de huisarts bezocht in de derde week van 2018 was weer groter dan in de voorafgaande weken.

Velen zijn geveld door de griep en liggen met koorts in bed waarbij sprake is van hoofdpijn, spierpijn, snotteren en hoesten.

De piek ligt meestal in januari en februari. Op dat moment is het aanbod van griepvirussen het grootst. We worden daarbij sneller aangestoken door anderen omdat we vaak in dichtbevolkte treinen zitten of we winkelen in overdekte winkelcentra of zitten in overvolle restaurants of cafè.

Over het algemeen is de temperatuur dan ook meestal op het laagst (alhoewel we de afgelopen weken uitzonderlijk hoge temperaturen hebben voor de tijd van het jaar).

Het type griep waar we nu mee te maken hebben heet influenza B, maar de samenstelling kan veranderen en daardoor kan je ook meerdere keren griep krijgen. Gemiddeld duurt een griepepidemie 9 weken maar de langste griepepidemie van de afgelopen 20 jaar duurde 21 weken.

Risico

Verder loop je natuurlijk meer kans als je een slechte weerstand hebt zoals bij vermoeidheid, stress, een slecht voedingspatroon of slechte conditie. Mannen lopen daarbij de kans om eerder griep te krijgen want testosteron is slecht voor je weerstand.

Tips om griep te voorkomen:

Zorg voor voldoende hygiëne; was je handen regelmatig
Houdt je huis schoon en ventileer regelmatig, minstens 1x per dag
Slaap voldoende en rust goed uit
Probeer mensen die hoesten te vermijden
Hoest in je arm, op die manier verspreid je de ziekte minder als dat je je hand voor je mond houdt
Zorg voor een goede conditie
Eet veel verse groeten en fruit en zorg dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt
Warme kleding is natuurlijk van belang
Ga regelmatig naar de sauna, dit reinigt het lichaam en activeert het immuunsysteem en verbetert de doorbloeding waardoor de weerstand geoptimaliseerd wordt
Sambucol

Een aanrader is om Sambucol te gebruiken. Sambucol-siroop is gemaakt van zwarte vlierbessen en bevat krachtige antioxidanten zoals anthocyaninen, carotenoïden en bio-flavonoïden, die de immuniteit stimuleert en virussen bestrijdt. Verder bevat Sambucol een hoge dosis vitamine C, die je weerstand ondersteunt. Tenslotte bevat het ook nog vitamine A en B.

Je kunt Sambucol ook heel goed preventief gebruiken. Vlierbessen worden al eeuwenlang gebruikt om talloze aandoeningen van de griep en koorts tot verkoudheid en koliek te genezen. Sambucol werd voor het eerst ontwikkeld in 1991 en is sindsdien uitgegroeid tot een supplement dat wordt gebruikt door trouwe gebruikers over de hele wereld. Krijg je dan toch griep dan verkort Sambucol de duur van Influenza A & B en vermindert de ernst van de symptomen bij griep.