Sattva Duinkerken 62, 3771CZ, Barneveld +31 (0)6 - 54 94 5208 info@sattvapraktijk.nl https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png
Sattva
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitaminen en mineralen is veel te laag. Lees waarom het nodig is extra vitaminen en mineralen te nemen.
2018-06-04 17:54:28 Sattva https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png www.sattvapraktijk.nl

Zijn extra vitaminen en mineralen nodig

maandag 4 juni 2018
Zijn extra vitaminen en mineralen nodig


Door de gezondheidsinstanties wordt vaak gesproken over ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) van vitaminen en mineralen. Dit is een term die veel mensen onderschatten. De aanbevolen dagelijkse behoefte van een stof ligt namelijk zo laag
, dat je er op dat moment niet ziek van wordt maar dit is absoluut niet de optimale hoeveelheid om je gezond te voelen.

Ik kwam een interessante site tegen van de Gezondheidsfreaks die hierover wetenschappelijke gefundeerde informatie over geeft. Maar eerst; Wie zijn Gezondheidsfreaks?

Gezondheidsfanaten die je no nonsense adviezen over afvallen, gezond eten en sporten geven.

Wetenschappelijk onderbouwd en praktisch zodat elke persoon met een hectisch leven gezonder door het leven kan gaan.

Fruit en groenten worden al jarenlang zo gekweekt dat ze er mooi, stevig en groot uitzien.

En dat is niet heel gek. Laten we eerlijk zijn… wie wil er nou een tomaat die er verlept, klein en slap uitziet? Hierdoor worden bijvoorbeeld tomaten niet meer ingekocht op hun goede voedingsstoffen. Ze worden gekozen op hun uiterlijk.

Ook groeien deze groenten en fruit tegenwoordig op overteelde landbouwgrond, arm aan vitaminen en mineralen. Hierdoor zijn automatisch groenten en fruit ook arm aan vitamines en mineralen.

Zo bevat groenten sinds 194024% minder magnesium, 27% minder ijzer, 46% mindercalcium en maar liefst 76% minder koper. Niet echt wat je hoopt te vinden na een vitaminen en mineralen test.

Daarentegen zijn voedingssupplementen een miljardenbusiness. En we worden van alle kanten aangespoord om ons 'gezond' te slikken. Veel mensen denken om deze reden dat een supplement hun slechte eetgedrag weer goed maakt. Toch bevatten groente en fruit veel meer essentiële voedingstoffen die je NIET uit 1 pilletje haalt.

Toch dienen voedingssupplementen wel ingenomen te worden als aanvulling op je dagelijkse voeding. Dit zijn vaak stoffen waarvan in grote onderzoeken is aangetoond dat een groot deel van de bevolking er een tekort aan heeft.  

Wel is belangrijk om te weten dat je twee soorten tekorten hebt. Deficiënties en sub-optimale tekorten. Zodra de overheid en gezondheidsinstanties het over tekorten hebben, dan spreken ze vaak over deficiënties. Maar deficiënties zijn ernstige tekorten, vaak zo ernstig dat je er ziek van wordt.

Een sub-optimaal vitaminen en mineralen tekort daarentegen is een mild tekort, waarvan je in de meeste gevallen niet ziek wordt, maar dat op lange termijn je gezondheid kan schaden. Het zijn de sub-optimale tekorten die veel meer voorkomen dan de officiële deficiënties.

Lees meer op www.gezondheidsfreaks.nl