Sattva Duinkerken 62, 3771CZ, Barneveld +31 (0)6 - 54 94 5208 info@sattvapraktijk.nl https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png
Sattva
Om deze bijzondere tijd goed en gezond door te komen, geef ik in een uitgebreide blog veel tips en links om je op weg te helpen.
2020-03-28 22:15:01 Sattva https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png www.sattvapraktijk.nl

Tips en links Corona

vrijdag 27 maart 2020
Tips en links Corona

Om deze bijzondere tijd goed en gezond door te komen, geef ik in deze uitgebreide blog veel tips en links om je op weg te helpen.

Blijf bewegen

Misschien krijg je minder beweging omdat je de hele dag binnenzit. Bewegen is ook belangrijk om gezond te blijven en dit kan je natuurlijk ook binnenshuis doen. Een heerlijke wandeling of een ommetje maken mag nog steeds hoor, maar niet met z’n allen tegelijk natuurlijk. Doe het lekker in je eentje want dan kan je meer genieten van de natuur. Het voordeel is wel dat we zulk geweldig weer hebben met een zonnetje waardoor we ons weer op kunnen laden en wat ons vrolijk maakt.
Of doe lekker mee met 'Nederland in Beweging':


Positieve mindset

Misschien zit je ook vaak aan de buis gekluisterd en verdiep je je in allerlei rampscenario’s.  Als je laat beïnvloeden door alle negatieve berichtgevingen dan raak je sowieso prikkelbaar en opgefokt.

Begin je dag goed met om 8.45 uur een lachkwartiertje met Saskia van Velzen via deze Zoom-link.

Luister eens naar mooie klassieke muziek van Hauser in Zagreb:

Of luister naar Meditation Moments van Michael Pilarczyk:

Om te relaxen:

Of luister eens naar een meditatie van Sanny zoekt geluk:

Of wellicht nog beter; luister eens naar een hypnosesessie met positieve affirmaties van Tim Kutzke van NLP en hypnose coaching:

Eet gezond

Eet zoveel mogelijk verse en gezonde producten zoals verse groenten en fruit. Heb je tussendoor trek, neem dan een gezonde snack in plaats van zoet en vet. Nu je toch tijd over hebt is het misschien leuk om allerlei nieuwe en gezonde recepten uit te proberen. Kijk eens op LeukeRecepten.nl.

Lekker slapen

Verder is het van belang dat je voldoende slaap krijgt. Misschien lig je nu vaker te malen en te piekeren. Mocht je de slaap toch niet kunnen vatten, dan kun je altijd nog wat yogaoefeningen doen.
Yin yoga met Milou voor een goede nachtrust:

Of je kunt nog eens luisteren naar mijn Sattva slaapmeditatie:

Eventueel kun je een natuurlijk slaapmiddel nemen, zoals Nachtrust van A.Vogel.

Geniet
Geniet van je vrije tijd en lees een goed boek, luister naar muziek, poets je huis, begin een hobby of help iemand die jouw hulp hard nodig heeft. Kortom; er is zoveel te doen waardoor je in een positieve flow komt in plaats van je te richten op alle ellende. Daarmee help je niemand verder.

Ik wens iedereen een positieve mindset, gezondheid en vooral liefde toe om deze tijd door te komen.