Sattva Duinkerken 62, 3771CZ, Barneveld +31 (0)6 - 54 94 5208 info@sattvapraktijk.nl https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png
Sattva
Leer de positie en werking van de chakra s kennen. Zie mijn nieuwsbrief hoe je deze chakra s energetisch op kunt laden.
2021-03-18 16:24:45 Sattva https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png www.sattvapraktijk.nl

de 7 chakra s

donderdag 18 maart 2021
de 7 chakra s

De zeven Chakra’s

Chakra’s zijn energiewielen die draaien en zich in het lichaam bevinden. Elk chakra heeft zijn eigen unieke werking. Als onze chakra’s uit balans raken, raken we emotioneel, mentaal, spiritueel etc. uit balans.

Het 1e Chakra

Het eerste Chakra bevindt zich bij de stuit. In het Sanskriet noemt men het Muladhara. Dit chakra zorgt ervoor dat je goed verbonden bent met de aarde, met de materie. Dit chakra staat voor veiligheid, zekerheid en stabiliteit en hoe goed je in je lichaam zit. Het heeft met overleven te maken en het is dus de basis van je bestaan. Als je erg rusteloos bent, ben je dus vaak niet goed geaard. De meeste mensen zitten heel erg in hun hoofd. Deze maatschappij vraagt van ons dat we voortdurend van alles moeten weten, we moeten alles onder controle hebben en we hollen van hier naar daar. Hierdoor raken we uit balans. Het is dus belangrijk op tijd pauzes te nemen, om te rusten en slapen natuurlijk. Ook eten helpt om meer geaard te raken. 

Het 2e Chakra

Het tweede Chakra wordt ook wel de hara genoemd en bevindt zich 2 vingers onder de navel. In het Sanskriet wordt het ook wel Swadhistana genoemd. Dit chakra heeft met emoties te maken en intimiteit, waaruit seksualiteit kan ontstaan. Dit chakra heeft vooral met beweging te maken en staat dus voor het water element. Het heeft verder vooral te maken met genieten en plezier maken. Het staat ook voor verandering, meegaan met de stroom van het leven. 

Het 3e Chakra

Het derde Chakra staat in verband met de zonnevlecht (Solaris Plexus). In het Sanskriet draagt het ook wel de naam Manipura. Doorzettingsvermogen, wilskracht en ik-kracht staan hier centraal. Maar ook enthousiasme, blijheid en eigenwaarde. Hier hoort het vuurelement bij. 

Het 4e Chakra

Het vierde Chakra wordt ook wel het hart Chakra genoemd. In het Sanskriet noemt men het ook wel Anahata Chakra. Dit energiepunt staat voor de liefde, dus zowel van jezelf houden en compassie hebben voor anderen. Hier hoort het element lucht bij. 

Het 5eChakra

Het vijfde Chakra ofwel het Keelchakra wordt in het Sanskriet ook wel de Vishuddhi genoemd. Het heeft vooral te maken met jezelf uiten. Durf je jezelf uit te spreken naar anderen toe. Durf je je stem te laten horen. Het element dat hierbij hoort is ether. 

Het 6e Chakra

Het zesde Chakra wordt ook wel het het derde oog genoemd en bevindt zich tussen de wenkbrauwen. In het Sanskriet wordt het Ajna genoemd, dit betekent weten. Het geweten speelt een grote rol in het bewustzijn en de keuzes die je in het leven maakt. Dit is ook de plek die te maken heeft met helderziende waarnemingen. Hier hoort het element licht bij. 

Het 7e Chakra

Het zevende Chakra, ook wel het Kruinchakra genoemd, heet in het Sanskriet Sahasrara.

Dit chakra heeft vooral met het denken en inzicht te maken. Uiteindelijk is het de bedoeling om ‘kosmisch bewustzijn’ te gaan ervaren. Meditatie is een middel om dit te bereiken. Het element dat hierbij hoort zijn gedachten.